Goed bezochte startavond

      Reacties uitgeschakeld voor Goed bezochte startavond

Op 30 januari 2017 vond in het Wapen van Wanroij de startavond plaats van het programma Circulaire landbouw. Hans Huijbers riep de aanwezige boeren op om omgevingsbewust met de bodem aan de slag te gaan. Dat heeft een positieve betekenis voor het bedrijf en ook voor de samenleving. Nick van Eekeren liet zien hoe belangrijk organische stof is voor bodem en gewas en noemde enkele voorbeelden hoe boeren hierop kunnen sturen in hun bouwplan. Na de pauze konden ondernemers in kleinere groep in gesprek met ervaringsdeskundigen over bodembeheer maatregelen, waaronder grondig boeren met mais, composteren van maaisel al dan niet met toevoeging dikke fractie van gescheiden mest en samenwerking rond grond kwam ook aan de orde.